Elektirjaama hoone peaks valmima oktoobris. Detsembris paigaldatakse spetsiaalsesse ðahti 40kilovatine elektrigeneraator. Riigihankekonkursi võitis AS Hüdroehitus, töid teostab alltöövõtjana AS Siimel.

AS Siimel juhatuse esimees Kalle Vikat ütles Vooremaale, et tööde maksumuseks on ligi 4 miljonit krooni, millest üks miljon läheb elektrijaama ehituseks ja 2,9 miljonit kulub järve ja liivarandade rajamiseks jm töödeks. Ehitusliku osa finantseerijaks on Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Esialgse projekti koostas AS Kobras. Inseneribüroo Urmas Nugin on tööde tegemise käigus viinud lähteprojekti sisse väga palju muudatusi. Urmas Nugini sõnul ei olnud enne praktilise ehitamise algust võimalik paljusid probleeme ette näha, neile said lahendused leitud alles ehitamise käigus.

Kolmapäeval oli ehitusel tegutsemas hulk inimesi, töötas kolm ekskavaatorit. ASi Siimel töödejuhataja Aavo Aidi sõnul on ehitusel praegu 15 meest. ASi Hüdroehitus juhtaja Toomas Kooskora ütles, et momendi käib mõlemal pool paisu kivikindlustussüsteemi ehitus. Üldse tehakse kivikindlustusi 350 kuupmeetri ulatuses. Samal ajal valmistatakse ka betoonrakist, kuhu paigaldatakse sarrusvõrk. 270 kuupmeetrist betoonist on veel valada 50 kuupmeetrit.

"Valmimas on reguleertav kalatrepp. Loodame, et see hakkab tööle ja sealtkaudu tulevad kevadel Peipsi järvest haug, latikas, angerjas ja teib Kääpa jõkke kudema," rääkis Toomas Kooskora.