Maailmamajanduse taastumise hoog on vähenemas ning paljude ettevõtete ootused äritegevuse osas on tagasihoidlikumad. Globaalne ärioptimism on uuringu kohaselt viimase 12 kuu kõige madalamal tasemel.

KPMG Baltics juhatuse esimees Andris Jegers ütles, et kahtlemata on ettevõtlussektori meeleolud halvenenud. „Meie hinnangul on ootuspärane, et majanduse taastumine on keerulisem lääneriikides. Samas pakub leevendust tõsiasi, et vaatamata näitajate halvenemisele on märkimisväärne osa vastajatest endiselt positiivselt meelestatud.“

Teenustesektori ettevõtetest usub äritegevuse elavnemisse 47 protsenti (juunis 53 protsenti), samas kui tööstussektori optimistide hulk langes üheksa protsendipunkti võrra 51-le. Kehvemaks peetakse ka äritulude väljavaateid: mõlema sektori hinnangud on halvenenud kaheksa protsendipunkti võrra, vastavalt 43 ja 49 protsendile.

Tööhõive väljavaated püsivad keskpärased: teenustesektoris leidis 24 ning tööstussektoris 27 protsenti, et nad suurendavad lähema aasta jooksul töötajate arvu. Tööhõive vallas on mõlemas sektoris kõige optimistlikumad Brasiilia firmad ning teisalt näevad töötajate vähenemist Hispaania ning tööstussektoris ka Kreeka ettevõtted.