Seda kinnitab nii usk kahe- kuni neljaprotsendilise majanduskasvu jätkumisse kui ka plaan tõsta palku ja suurendada töötajate arvu, teatas KPMG Baltics uuringust pressile.

„Uuringu tulemused näitavad, et usutakse majanduse hea käekäigu jätkumist. Majanduskasv jääb kõigis kolmes riigis kahe kuni nelja protsendi vahemikku - nii arvab 80 protsenti Eesti, 79 protsenti Leedu ja 75 protsenti Läti vastanutest, samas kui üheksa protsenti lätlastest arvab, et tänavu kasvab majandus isegi üle nelja protsendi,“ ütles KPMG juhatuse esimees Andris Jegers.

„Eestis toimus uuring juba neljandat korda ja kogemus näitab, et hinnangud on olnud vastavuses reaalsete tulemustega – seda tõenäosust suurendab ka fakt, et Eestis osalevad uuringus aktiivselt põhiotsustajad ehk omanikud ja tegevjuhid,“ märkis Jegers.

Viimase kolme aasta jooksul on Eesti äriliidrite usk palgatõusu suurenenud.

„Tänavu prognoosib 76 protsenti küsitletud Eesti ettevõtjatest palgatõusu, kusjuures 32 protsenti plaanib oma töötajate palkasid tõsta üle viie protsendi.

Palgatõusu on oodata ka 71 protsendi Leedu ja 59 protsendi Läti ettevõtjate arvates. Lisaks kavandab 53 protsenti Leedu ning 36 protsenti Eesti ja Läti vastajatest töötajate arvu suurendamist,“ kommenteeris KPMG nõustamisteenuste juht Karin Rätsep.

KPMG Baltics maksu- ja õigusteenuste juhi Joel Zernask märkis, et tänavu pöörati enam tähelepanu maksuteemadele, mis võivad mõjutada äritegevust.

„Ettevõtte tulumaksu Eesti mudel, mis näeb ette ainult jaotatud kasumi maksustamist, tundub olevat populaarne kõigis kolmes riigis. Samas oleks huvitav näha, kas Läti ja Leedu ettevõtetele teeks rõõmu Eestis kehtiv kõrgem maksumäär ka siis, kui läheb dividendide maksmiseks. Lisaks valitseb vähemalt Lätis arusaam, et Eestis ettevõtte tulumaks üldse puudub,“ märkis Zernask.