Ettevõtted suutsid majanduskriisiga hästi hakkama saada - eriti need, kellel olid puhvrid, ütles pangajuht.

"Kui me kriisi ajal rääkisime, et kriis justkui peaks andma põhjuse struktuurseteks muutusteks, siis seda ei ole toimunud. On see, et nad suutsid oma kulusid kokku hoida ja siis, kui välisturud paranevad, sisenõudlus paraneb, alustavad sellestsamast tegevusest. Mitte, et see halb oleks, aga ma arvan, et kriisist tuleb õppida ehk siis oma tegevusi natukene laiendada, mitte korrata kogu aeg ühte ja sedasama tegevust," rääkis Kraft.

Ettevõtted oleksid pisanud oma tegevust diversifitseerima, ehk siis vaatama, millised on suhteliselt vastupidavamad valdkonnad kriisides ja toimetama nende valdkondadega. Oluline on ka tööjõu osas oma inimesi hoida ja oma inimestesse investeerida.

"Eesti ettevõtete tugevus on see, et kriisi ajal suhteliselt jõuliselt tõmmati kulusid kokku, kaasa arvatud tööjõukulusid. See oli positiivne. Nüüd ongi küsimus see, kas hoiti oma põhitöötajaid või mitte. Samal ajal kui me nüüd näeme, et toimub elavnemine, siis väga paljud ettevõtted võtavad uusi töötajaid juurde," tähendas Kraft.