Aasta algul umbes tuhat dollari maksnud bitcoin tegi pühapäeval kõigi aegade kõrgeima taseme 19 666 dollarit kuna selle krüptoraha futuurid jõudsid CME börsile.

„Pange tähele, et bitcoin on tänavu päris palju tõusnud, mis muudab alati korrektsioonid tõenäoliseks,“ ütles ASR Wealth Advisersi aktsia- ja derivatiivinõustaja Shane Chanel. „Palju kapitali on liikunud bitcoinist krüptomüntide pakkumistesse. Oleme näinud ettevõtteid nagu Verge ja Ripple, mis tõusid läinud nädalal üle 400 protsendi.“

„Enamus kogemusteta krüptorahakauplejaid saavad väga valusalt põletada,“ ütles Sinagupris tegutseva valuutamaaklerfirma Oanda Aasia kauplemisjuht Stephen Innes.

Bitcoin on tuntud oma suurte kõikumiste poolest. Novembris kukkus krpüptoraha nelja päevaga ligi 30 protsenti, 7888 dollarilt 5555 dollarile. Septembris kukkus ta 40 protsenti, 4979 dollarilt 2972 dollarile.

„Bitcoini kauplemine on nagu hasartmäng, mistõttu ei järgi liikumised loogilisi mustreid,“ ütles Monex Securitise peastrateeg Takashi Hiroki. „Erinevalt aktsiatest ja võlakirjadest pole võimalik arvutada bitcoinile oodatavat tootlust, seetõttu pole selle ostmine investeerimine, vaid hasartmäng.“