"See idee leidis toetust peaaegu kõikide turuosapoolte poolt, siiski otsustas MKM (majandus- ja kommunikatsiooniministeerium - toim) asutada fondifondi hoopis Kredexisse, mis tähendab, et meie oleme sisuliselt olukorras, kus peame jätkama otseinvesteeringutega, kuna otseinvesteeringuid on vaja teha enne, kui fondifond käivitub vähemalt, aga tõenäoliselt ka pärast seda," rääkis Arengufondi juht Tõnis Arro riigikogus.

"Nii et hea mõte sai teoks veidi teisel viisil, ma loodan, et sellest fondifondist, mis Kredexisse moodustatakse, tulevad varsti turule edukad erafondid ja meie jätkame otseinvesteeringute tegevusega."

Arengufond on oma tegevuse jooksul investeerinud ligikaudu üheksa miljonit eurot, mille investeeringuväärtus on Arro sõnul tänaseks auditeeritud andmete järgi 11 miljonit. Investeeringuid on kokku olnud 18, millest tegutsema on jäänud 14.

"Kõige suurem edulugu GrabCAD on saanud täiendavaid investeeringuid pärast meie investeeringut üle 10 miljoni, ligi 11 miljonit. Fits.me samamoodi üle viie miljoni jne. Need on edukad ja hästi toimetulevad firmad. Meil on piisavalt alust arvata, et meie investeerimistegevus kui terve portfell saab positiivse tulemuse," rääkis Arengufondi juht.

Arengufond on Arro sõnul ainus varase faasi riskikapitali fond, kes Eestis tegutseb.