Eurole üleminekust rääkides ütles Treier, et laiemalt võttes kõrvaldab euro kahtlused, kas Eesti raha väärtus püsib. „Väikest riiki võivad ohustada mitmed tegurid, mis viivad majandusliku ebastabiilsuseni. Väikese riigi väike raha ei tundu hea mõte, eriti kui kaugemalt vaadata.“

Treieri arvates annab euro kindlasti hea eelise võrreldes lähinaabritega ning tõstab riigi usaldusväärsust tervikuna. „Eks eurol ole omad probleemid, kuid eurole üleminek on sellegipoolest vajalik ja pikemas perspektiivis kindlasti kasulik samm,“ lisas ta.

KredExi tegevuse peamiste eesmärkidena nimetas Treier ettevõtluse ja ekspordi toetamist ning Eesti firmade konkurentsivõime parandamist; olulisel kohal sihtasutuse töös on ka korterelamute programmid.

„Eestis toetame eelkõige väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid, sealhulgas äsja tegevust alustanuid. Samas on viimasel paaril aastal abi vajanud ka vägagi suured ettevõtted. KredExi portfell on väga põnev, kokku on selles ligikaudu 800 ettevõtet, sealhulgas 35 allutatud laenu klienti, kes tegutsevad vägagi erinevatel tegevusaladel,“ ütles Treier.

Huvitavatest ekspordiprojektidest tõi Treier esile Eesti ettevõtte poolt puidutööstuse sisseseade tarnimise Venemaale, ühele kõrgkoolile muretsetud soojus- ja ventilatsioonisüsteemi Kaliningradis, kaubanduskeskuse rajamise Kiievisse.