Kokku on korterelamud investeerinud renoveerimisse KredExi rekonstrueerimistoetuse abil alates 2010. aasta septembrist 58 miljonit eurot, teatas Kredex.

„Teadaolevate kavade kohaselt jätkatakse korterelamute rekonstrueerimise finantseerimisega järgmisel aastal, kuid täpsemad summad selguvad riigieelarve läbirääkimiste käigus sügisel.

Kuna rekonstrueerimisprotsess võtab alates planeerimisest kuni ehitamiseni aega umbes aasta, soovitame kõigil korterelamutel, kes soovivad maja energiatõhusamaks muuta, vajalike ettevalmistöödega igal juhul jätkata või alustada, juhul kui seda siiani tehtud ei ole,“ ütles KredExi juhataja Andrus Treier.

KredExile esitatud 531 toetuse taotlusest soovib 93 korterelamut saada 35%, 166 korterelamut 25% ja 272 korterelamut 15% toetust. Toetust saanud majade oodatav energiasääst on 40%.

„Korterelamute huvi rekonstrueerimistoetuse vastu on sellel aastal oluliselt tõusnud. Kui eelmise aasta seitsme kuuga esitati 126 taotlust, siis sellel aastal on sama ajaga esitatud 234 taotlust toetuse saamiseks.

Eelmise aastaga võrreldes on tõusnud 25% ja 35% toetuse saamiseks esitatud taotluste arv, mistõttu on kasvanud ka keskmine eraldatud toetuse summa,“ sõnas Treier.

Korterelamute toetamiseks kasutati vahendeid, mis saadakse Eesti riigi kasutamata saastekvootide müügist Luksemburgi Suurhertsogiriigile.