Nimetatud kirjaga anti Andrus Klugele ja teistele seotud kaebajatele teada menetluse mittealustamisest Finantsinspektsiooni suhtes. Kaebuses heideti Finantsinspektsioonile ette nagu oleks asutus vääralt kohaldanud Euroopa Liidu õigust või selle kohaldamata jätnud küsimustes, mis seonduvad AS-ga Eesti Krediidipank, teatas Finantsinspektsioon.

„Mul on hea meel tõdeda sõltumatute Euroopa Liidu asutuste selge reageeringu üle Andrus Kluge, Boris Belyaev, Radio Elektroniks OÜ ja Timur Dyakov´i alusetu ühiskaebuse suhtes,“ ütles Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.

„Finantsinspektsiooni eesmärk on kaitsta Eesti finantsturu usaldusväärsust ning me teeme oma tööd professionaalselt. Finantsinspektsiooni ettekirjutused on turuosalistele täitmiseks, see kehtib ka Eesti Krediidipanga ja Andrus Kluge kohta,“ lisas ta.

Apellatsiooninõukogu on Euroopa Pangandusjärelevalve, Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve ja Euroopa Kindlustus- ja Tööandjapensionide Järelevalve asutuste sisemine organ, mille ülesanne on käsitleda Euroopa finantsjärelevalvete tegevusele selleks pädevate isikute poolt esitatud kaebusi.

"Euroopa finantsjärelevalveasutuste apellatsiooninõukogu otsustas tõepoolest küsimust mitte menetleda, kuna leidis, et tal puudub pädevus," ütles Eesti Krediidipanga nõukogu esimees Andrus Kluge.

"Viidatud asutus ei ole võtnud seisukohta, nagu oleks Finantsinspektsioon tegutsenud õigesti seoses Krediidipanga järelevalvega ja väikeaktsionäride kaitseta jätmisega. Seetõttu on ka ebaselge, mille üle Finantsinspektsioon rõõmu tunneb," lisas ta.

"Ühtlasi pean vajalikuks märkida, et Eesti Krediidipangal ei ole ühtegi täitmata ettekirjutust ei Finantsinspektsioonilt ega mõnelt muult järelevalveasutuselt," ütles Kluge.

Finantsinspektsioon on tema hinnangul senini keeldunud adekvaatsetest sammudest, et kutsuda korrale Krediidipanga suuraktsionär Moskva Pank, kes on korduvalt seadusi rikkunud.