10. novembril peetud Eesti Krediidipanga nõukogu koosolekul valiti uueks esimeheks senine nõukogu liige Ain Soidla, kes varasematel aastatel juhatuse liikmena panga kinnisvara- ja haldusküsimuste eest vastutas. Krediidipanga nõukogu koosseisus jätkavad peale Ain Soidla senised nõukogu liikmed Rein Otsepp, Jazeps Paplavskis ja Reet Tatrik. Järgmise panga aktsionäride korralise üldkoosoleku järel jätkab Krediidipanga nõukogu jälle vähemalt viieliikmelisena.

?Loomulikult oleme tihedalt seotud Valentina Otsasoniga, kelle omanduses on praegu 12,8 protsenti Krediidipanga aktsiatest ning ootame teda huvi korral ka panga nõukogu töös osalema,? räägib panga juhatuse esimees Andrus Kluge.

Sellest, mis saab Rein Otsasoni isikliku osalusega (15,7%) Krediidipangas, on veel vara rääkida. Temale kuulunud aktsiad kanduvad üle pärijatele pärimisseaduse alusel.

?Põhikontseptsioon sõbralikuks ja soodsaks pangaks jääda loomulikult säilib. Klientidele meie presidendi lahkumine suuri muutusi kaasa ei too,? on Andrus Kluge kindel.

Kontseptsioon säilib

1992. aastast Krediidipangaga koostööd teinud Mereuurimise Arenduskeskuse esindaja Lembit Talpsepp suhtub Kluge avaldusse järgmiselt: ?Krediidipank võimaldab individuaalset lähenemist ning kõik toimib. Pikaaegne positiivne kliendisuhe panga nõukogu esimehe surma tõttu ilmselt ei lõpe.?

?Organisatsioonid töötavad selle nimel, et poleks asendamatuid inimesi. Siiski, rääkides Rein Otsasonist, on ta oma jälje asutajana ja Krediidipanga sümbolina meile jätnud. Krediidipank jätkab oma äriplaani elluviimist, pakkudes ka edaspidi soodsaid arveldus- ja hoiustamisvõimalusi ning panga nimele kohaselt laene nii eraisikutele kui ka firmadele. Uutest suundadest rääkides on mõttes Krediidipanga teenuseid ka Soomes pakkuma hakata. Oleme turuanalüüsi teinud ning uute hoiustajate kaasamise plaan Soomest näib perspektiivikas,? arvab neli aastat juhatuse esimehe ametit pidanud Kluge.

?Krediidipangas töötab 180 inimest, tegutseme 23 kontoris üle Eesti. Eelmisel aastal otsustas Krediidipanga kasuks 500 uut klienti kuus ning käesoleval aastal trend jätkub,? jagab Krediidipanga edu eelmise aasta Eesti kõige töötajasõbalikuma ettevõtte juhataja.

?Meie õnn seisneb selles, et oleme töötanud üksmeeles. Inimeste ring, keda Rein Otsason oma meeskonda valis, on osutunud äärmiselt koostöövalmiks ning üha paremaks muutuvad majandusnäitajad räägivad iseenda eest.