Notar Tea Türnpuu polnud kolmapäeva õhtuni saatnud Krediidipanga aktsionäridele ega ka Finantsinspektsioonile oma allkirjaga kinnitatud üldkoosoleku protokolli. Samuti teatas Türnpuu, et ajakirjandus ei kuulu nende isikute hulka, kellele ta oma tegevusest aru andma peab. Sellepärast jääb endiselt selgusetuks, kas panga aktsionärid vallandasid 24. oktoobril nõukogu esimehe Andrus Kluge või jätsid mehe ametisse. Koosoleku protokoll sisaldab selles küsimuses kahte vastandlikku otsust - õige pidi seitsme päeva jooksul välja valima notar.

Krediidipank teatas eile, et senine juhtkond jätkab nii või teisiti ametis, sest väikeaktsionärid on üldkoosoleku otsuse kohtusse kaevanud ning sellepärast langetab lõpliku otsuse kohus.

„Palusime Harju maakohtul tuvastada, et nõukogu liikmete tagasi kutsumise otsust üldkoosolekul vastu võetud ei ole ja kahe uue liikme valimise otsus on ebaseaduslik," ütles väikeaktsionäri RLS Finance esindav vandeadvokaat Toomas Vaher.

Samas kinnitas Vaher, et ta ei ole näinud notari poolt kinnitatud seaduslikult vormistatud protokolli.

Protokolli puudumist kinnitas samuti Moskva Panka esindav vandeadvokaat Paul Keres. „Protokollis seisab, et Ain Soidla ja Andrus Kluge kutsuti tagasi ja nende asemel määrati uued liikmed. Notari ülesanne on see protokoll tõestada ja temast ei sõltu otsuse sisu," selgitas Keres.

Finantsinspektsioonist kinnitati, et nemad pole koosoleku toimumiseski kindlad. „Meie saame protokolli järgi otsustada, kas meie ettekirjutus täideti ja Kluge ametisse sobivust arutati. Praegu aga meil protokolli ei ole, ehkki pidi seitsme päevaga notari poolt kinnitatud olema," rääkis inspektsiooni avalike suhete juht Malle Aleksius. „On seisukoht, et notar võib paluda kümme päeva pikendust. Kui 17 päeva pärast me protokolli ei saa, siis pöördume kohtusse, sest meie ettekirjutust pole täidetud."

Krediidipanga kliendid ei pea, vaatamata juhtimiskaosele, oma raha säilimise pärast muret tundma, sest pank on Aleksiuse kinnitusel väga hästi kapitaliseeritud.

Eesti kohtutes ootab juba mitu kaebust, milles erinevad Krediidipanga aktsionärid vaidlustavad erinevate üldkoosolekute otsuseid.

Moskva Pank soovis oktoobris täita Finantsinspektsiooni nõudmist ja vabastada järelvalveorgani usalduse kaotanud Kluge nõukogu esimehe kohalt, kuid põrkus väikeaktsionäride teravale vastuseisule. Erimeelsuste tõttu häälte lugemisel protokolliti kaks vastandlikku otsust, millest üks vabastas Kluge, teine aga jättis ametisse.

Aktsiaraamatus arvel olevate aktsionäride häälte järgi toimunud hääletustulemuse järgi ei kogunud Moskva panga esindaja ettepanek Kluge tagandamiseks piisavalt hääli. Nõukogu liikme vabastamiseks on vaja kahte kolmandikku häältest, kuid 40% aktsiate omanikud ei kiitnud tagasikutsumist heaks. Seepeale nõudis Moskva Panga esindaja edutult, et väärtpaberite keskdepositoorium vähendaks väikeaktsionäride häälte arvu määrani, et Moskva Pank saaks vajaliku häälteenamuse. Koosoleku juhataja muutis seejärel ise häältelugemise tulemusi. Moskva pank soovis, et nõukogu uuteks liikmeteks saaksid Aleksandr Jašnik ja Ain Alvin.