Krediidipanga Läti filiaal jätkab tegevust tänavu 14. juunini, kuid lõpetab uute klientide ja hoiuste vastuvõtu alates 31. märtsist. Kõigile Krediidipanga Läti filiaali tänastele klientidele makstakse nende hoiustel ja arvelduskontodel olev raha tagasi. Muudatus ei puuduta Krediidipanga Eesti kliente.

Krediidipanga Läti filiaali juhataja Arturs Tomsi sõnul on Krediidipangal Lätis umbes 1200 klienti, kellel on võimalus viia kuni mai lõpuni oma rahaasjad üle mõnesse teise panka. “Vabandame klientide ees võimalike ebamugavuste pärast, täname neid usalduse eest ning anname omalt poolt parima, et muudatus saaks ellu viidud võimalikult sujuvalt,” lausus Toms.

Krediidipanga Läti filiaalis töötab kokku 17 töötajat, kelle töölepingud lõpetatakse hiljemalt tänavu aasta lõpuks.

Krediidipanga juhatuse esimees Margus Rink ütles, et filiaali sulgemise põhjus on Krediidipanga tegevuse ümber korraldamises. “AS Eesti Krediidipank sai tänavu jaanuaris uued omanikud, kelle eesmärgiks on luua Krediidipanga põhjal tugev Eesti turule keskenduv pank ja alates tänavu sügisest hakkame tegutsema koostöös Eesti suurima jaekaubandusketiga Coop Panga nime all. Lätis filiaali omamine pole meie uue strateegiaga kooskõlas, seetõttu otsustas Krediidipanga nõukogu filiaali sulgeda,” lausus Rink.

Eesti suurim ühistuline jaekaubandusgrupp Coop Eesti, kellele müügivõrgustikku kuulub enam kui 350 kauplust üle Eesti, ostis tänavu jaanuaris varem Moskva Pangale kuulunud enamusosaluse AS Eesti Krediidipangas. Coopi eesmärgiks on luua Krediidipanga põhjal tugev Eesti kapitalil põhinev Coop Pank, mis kasutab ära jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused taas inimeste kodu lähedale. 19 ühistust koosneval Coop Eestil on umbes 80 000 eraisikust omanikku ja ligi 600 000 püsiklienti.