Krediidipanga seos Venemaa vastaste sanktsioonidega tuleneb asjaolust, et BM Bank on Krediidipanga enamusaktsionär üle 59% osalusega. Kuigi ka varasema direktiiviga laienesid USA sanktsioonid kõikidele BM Bank´i tütarettevõtele, pidas USA nähtavasti vajalikuks sanktsioneeritud pankade üle 50% osalused välispankades nimeliselt välja tuua, et USA ettevõtetel ja isikutel oleks lihtsam sanktsioonide rakendamist jälgida.

Euroopa Liidu poolt kehtestatud samalaadsed sanktsioonid Eesti Krediidipanka ei hõlma.

Krediidipanga klientide arveldusi ega panga igapäevast tegevust USA sanktsioonid ei mõjuta, teatas pank. Krediidipank ei ole emiteerinud ega ka ei planeeri emiteerida võlakirju USA investoritele.

"USA piirab sanktsioonidega oma kodanike ja ettevõtete võimalusi osta Krediidipanga aktsiaid või võlakirju, arveldamine oli ja on ka praegu lubatud," ütles panga kommunikatsioonijuht Allan Soon. "Emiteerida USA turule Krediidipank aktsiaid või võlakirju ei ole meil kunagi plaanis olnud."

Krediidipanga teatel on panga finantsseisund on tugev. Juuni lõpu seisuga oli pangagrupi kuue kuu kasum üle 600 000 euro ja vara maht üle 280 miljoni euro.