Keskpankur näeb riski, et Kreeka ei jõua taas kreeditoridega kokkuleppele meetmetes, milles on kokku lepitud. Peaminister Alexis Tsipras kordas taas, et valitsus ei anna järele „ebamõistlikele“ nõutele täiendavate pensionikärbete osas, kirjutab Bloomberg.

Praegu on Euroopa Liit vähem valmis järjekordse Kreeka kriisiga tegelemiseks, kirjutas Stournaras Kathimerini ajalehes ilmunud arvamusloos, kuna valitseb erakordselt tugev vastasseis Kreeka abistamisele. 2015. aasta vastasseisu, mis surus Kreeka euroalalt lahkumise lähedale, kordumine võib tuua kaasa riskid, millega Kreeka majandus ei pruugi hakkama saada.

Kuude pikkuse kemplemise järel ühes kapitali vabale liikumisele piirangute kehtestamisega allkirjastas mullu suvel Aleksis Tsiprase valitsus ikkagi uue päästekokkuleppe kohustades Kreekat reformima majandust ja säästma saades vastutasuks kuni 86 miljardi euro ulatuses erakordset abilaenu.

Tsipras ütles nädalavahetusel ajalehele Real News antud intervjuus, et kreeditorid peaksid arvestama, et Kreeka ei anna järele ebamõistlikele ja ebaõiglastele pensionikärbete nõudmistele.