George Eliadese, kinnisvarafirma Algean Grupp partneri sõnul tuntakse puhkemajade vastu suurt huvi ning hinnapäringute hulk on viimase kolme nädalaga järsult kasvanud.

Ka Alexandros Moulas, rahvusvahelisest kinnisvarafirmast Savills, kinnitab, et viimase nädala jooksul on suurenenud nii Euroopa kui ka Lähis-Ida ja Aasia investorite huvi.

Enamasti loodetakse, et majanduskriis aitab välja kaubelda soodsa hinnaga villa mõnel Kreeka ikoonilisel saarel nagu Mykonos.

„Meil on palju kliente, kes kiirustavad ostma. Nad otsivad kergesti realiseeritavaid tehinguid," selgitas Eliades.

Erilise tähelepanu all on saared Mykonos ja Santorini, aga ka Port Heli. 3-toalise, basseini ja ookeanivaatega puhkemaja eest taolisel Kreeka saarel tuleb välja käia 500 000 kuni miljon eurot. Sellegipoolest on tegu viimaste aastate suurima hinnaalandusega.

Algean Grupi esindaja sõnul on kinnisvarahinnad saartel alates 2011. aastast langenud 30% võrra, mandril on asjalood veelgi hullemad: kohalike kinnisvaraagentuuride sõnul on hinnad Ateenas 2008. aastaga võrreldes poole madalamad.

Eliadese sõnul pole hiljutine ebastabiilsus investoreid eemale peletanud vaid kinnisvaraturgu hoopis ergutanud. Seni pole aga ostjate huvi reaalsete tehingutena väljendunud.

Juhul kui Kreeka loobub eurost ja võtab kasutusele uue valuuta, võivad hinnad veelgi langeda.

Kreeka kinnisvaraföderatsiooni president Stratos Paradias hoiatas aga neid, kes ootavad paremaid pakkumisi: „Sa ei tea kunagi, millal põhi kätte tuleb. Sa saad teada, et põhi on käes, alles siis, kui see on möödas."