Vastu hääletas 32 peaminister Alexis Tsiprase koalitsiooni liiget, lisaks jäi kuus erapooletuks. Kõik koalitsioonipartneri Iseseisvate Kreeklaste saadikud olid seaduse poolt. See tähendab, et poolt olnud koalitsiooni esindajate arv oli üle 120, mis on piir, millest allpool ei loeta valitsusel enam olevat mandaati jätkata, vahendab Kathimerini.

Enne hääletust ütles Tsipras, et kokkulepe võlausaldajatega on tema jaoks ainus mõistlik valik, mis talle jäänud on, ning kutsus mässumeelseid oma koalitsioonist paremat välja pakkuma, kui neil selline on.

„See on keeruline kokkulepe, tehing, mille kohta näitab ainult aeg, kas see on majanduslikult mõistlik,“ ütles rahandusminister Efklidis Tsakalotos kõnes parlamendi ees. „Ma ei tea, kas me tegime õigesti, aga ma tean, et me tundsime, et meil ei olnud valikut. Me pole kunagi öelnud, et see on hea kokkulepe.“

Majandusminister Giorgos Stathakis kuulutas, et tegemist on vastutustunde hetkedega, ning märkis, et igaüks peab selgelt välja ütlema, milline on tema seisukoht Kreeka dilemma kohta.

SYRIZA koalitsiooni parlamendi kõneisik Nikos Filis süüdistas eurotsooni ametnikke esmaspäeval Brüsselis riigipöörde läbiviimises. Filise sõnul oli nende eesmärk kukutada Kreeka valitsus, et anda edasi sõnum, et vasakpoolne valitsus ei saa Euroopas ellu jääda.

Opositsioon esines karmi kriitikaga SYRIZA ja Tsiprase aadressil tema puudumise tõttu debati alguses, kuid andis ka mõista, et toetab kokkulepet.

Tsentristliku erakonna Potami juht Stavros Theodorakis süüdistas Tsiprast kokkuleppega tahtlikus viivitamises, sest ta kartis oma partei pärast. Theodorakis kutsus Tsiprast üles mitte jätma koalitsiooni liikmeks neid parlamendi liikmeid, kes vastu hääletavad. Potami nimel lubas ta kokkulepet toetada, kuigi tema sõnul oleks saanud palju parema saavutada.

Uue Demokraatia raportöör Kyriakos Mitsotakis ütles parlamendi ees, et Kreeka maksab väga kallilt SYRIZA täiskasvanuks saamise eest. „Me usume avaliku halduse depolitiseerimisse. Ma püüdlesin selle poole ministrina,“ ütles Mitsotakis. „Me hääletame meetmete poolt poliitilise südametunnistuse pärast, mitte parteidistsipliini tõttu.“