Ja siis tuleb uus ring kärpemeetmeid, mis vähendavad nii politseinike, tuletõrjujate kui teiste riigitöötajate palku, sellal kui tõusevad maksud riigis, mille majandus kahaneb ja töötus kasvab, vahendab Economic Times.

Peaminister George Papandreoul seisab ees keerukas ülesanne - meetmete elluviimine.

Troika, mis koosneb Euroopa Keskpangast, Euroopa Liidust ning Rahvusvahelisest Valuutafondist (IMF), väidab, et see on Kreeka jaoks ainuke pääsetee, sellal kui mõnede ökonomistide arvates on tegu keskaegse aadrilaskmisega - valu, mis tõenäoliselt patsienti ei päästa.

Papandreou esimene ülesanne on veenda enda Sotsialistlikku Erakonda, säästmaks või hankimaks kärbete ja maksutõusude abil 40 miljardit dollarit aastaks 2015 (12 protsenti Kreeka SKP-st), sellal kui majandus kahaneb.

USAs moodustaks samasugune programm 1,75 triljoni dollari suurune ja oleks radikaalsem kui praegused USA võlakoormuse leevendamiseks välja pakutud vahendid. Kreeka on lubanud kinnisvara müügist saada 72 miljardit USA dollarit.

Ja kuigi kärbetele pühendumine aitab Kreekal saada päästelaenu uue väljamakse, ütleb järjest suurem osa ökonomiste, et uus programm lükkab maksejõuetust ja võla restruktureerimist vaid edasi. Maksutõusud ja eelarvekärped tapavad Kreeka majanduskasvu, mis on vajalik võlakoormuse kergendamiseks.