"Rohkem kasinusmeetmeid ei tule," tõotas Samaras televisioonis edastatud kõnes oma konservatiivse Uue Demokraatia partei poliitikakomitees, vahendas BNS.

"Niipea kui kasv peale hakkab, algavad tasapisi leevendusmeetmed," lubas ta, kuid hoiatas, et Kreeka majandus on küll vabanenud "intensiivravilt, kuid ei ole veel haiglast väljas".

Kreeka võlausaldajate kolmiku - Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi - audiitorid vaatavad praegu üle Kreeka samme miljardite eurode suuruse päästepaketi kohustuste täitmiseks.

Ateenal peab toime tulema avaliku sektori töökohtade kahanemisega, kiirendama erastamisplaani elluviimist ja rekapitaliseerima neli suuremat panka.

Audiitorid on otsustanud jääda kohale veel nädalaks ja nii jäeti ära neljapäevaks kavandatud kohtumine peaministriga.

Samaras kinnitas laupäeval, et kõnelused ei ole ummikus, arutelu käib selle üle, "kuidas kokkulepitud meetmeid rakendada".

Kreeka on andnud lubaduse kärpida avaliku sektori töötajate arvu 2013. aastal 25 000 ja 2015. aasta lõpuks 150 000 võrra.

Kuus aastat kestnud majanduslanguse lõppu veel ei paista. Algselt 2012. aastaks prognoositud majanduskasvu saabumist ei oodata Kreekas nüüd enam enne 2014. aastat.