BBC vahendas, et nn troika ehk Euroopa Komisjon, Euroopa Keskpank ja IMF kaaluvad Kreeka esitatud reformikavandite sisu, seejärel arutavad nende üle eurotsooni rahandusministrid.

Kreeka valitsus pakkus reformideks näiteks õiglasemat maksusüsteemi loomist, maksudest kõrvalehoidmise vähendamist ning kütuste ja tubaka salakaubaveo piiramist.

Ettepanekute hulgas on ka avaliku sektori töökohtade ja korruptsiooni vähendamine, läbi viiakse tööjõureformid kollektiivlepingute ja kollektiivläbirääkimiste osas.

Täna toimus eurogrupi ehk eurotsooni rahandusministrite konverentsikõne, kus pakutud reforme arutatati. Eurogrupi juhtJeroen Dijsselbloem ütles eile, et reformikavand saabus õigeaegselt esmaspäeva õhtul. Eile õhtul ei osanud ta kavandit veel kommenteerida, kuid lisas, et Kreeka valitsus võtab väga tõsiselt oma lubadusi ja rahalisi kohustusi.

Pärast kõne kinnitas Reutersile Kreeka valitsusametnik, et konverentsikõne on läbi ning rahandusminstrid kiitsid Kreeka plaani heaks. Ka eurovolinik Valdis Dombrovskis kirjutas Twitteris, et protseduurid Kreeka abipikenduse programmi läbiviimiseks võivad alata.