Tallinna ööklubi Urban House läks selle nädala alguses müüki, hinnaks on 4 900 000 krooni, ütles OÜ Promenum juht Aivar Leping, kellele kuuluvad ka ööklubid Parlament ja Panoraam, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

"Majanduslangus mõjutab alati esimesena meelelahutusvaldkonda, probleemiks on külastajate vähenemine," märkis Leping. 2008. majandusaasta lõpetas OÜ Promenum tema kinnitusel kahjumis, kuid numbritest ei soovinud ta täpsemalt rääkida.

Kui varem oli Olümpia hotellis asuv ööklubi Bonnie&Clyde avatud seitse päeva nädalas, siis alates aprillist on klubi avatud vaid reedeti ja laupäeviti. Viru hotelli juures asuv Cafe Amigo hoiab praegu veel uksi lahti seitse päeva nädalas.

Aasta alguses teatas Club von Überblingen, et klubi on avatud ka neljapäeviti, kuid alates maist on uksed avatud siiski vaid reedeti ja laupäeviti.

Kriisi survele on seni edukalt vastu punninud Tallinna vanalinnas asuv Club Hollywood. Klubi juhi Mart Eensalu sõnul toimub tänu turu üldise mahu vähenemisele praegu külastajate koondumine edukamatesse asutustesse. "Õnneks on meie turupositsioon täna selline, mis lubab uskuda, et pikas perspektiivis tuleb praegune kriis meile kasuks," märkis Eensalu.

Hollywoodi keskmine külastajate arv tema kinnitusel langenud ei ole. "Küll aga on näha suuremaid erinevusi kuu alguse, millal on palgapäevad, ja kuu lõpu külastatavuse vahel," ütles klubi juht.

Lahtiolekuaegasid ei plaani Club Hollywood Eensalu sõnul muuta. "Programmi osas oleme endale eesmärgiks seadnud jätkata mitmekülgse programmi pakkumist. Arvame, et isegi praegusel keerulisel ajal on külastajatele oluline mõistliku hinnaga pakutava meelelahutuse kvaliteet ning mõnus seltskond, mitte mõnikümmend säästetud krooni, mis on kokku hoitud kvaliteedi arvelt," kõneles ta.