Incap grupi presidendi ja tegevjuhi Otto Pukki sõnul taastus äri kolmandas kvartalis pärast keerulist teist kvartalit, mida mõjutasid COVID-19 pandeemia negatiivsed tagajärjed.

“Orgaaniline käibe kasv oli üle 10 protsendi tänu sellele, et saime täita India tehases viibinud tellimused ning samuti kasvas nõudlus olemasolevatelt klientidelt rohkem, kui olime esialgu hinnanud. Pandeemia tõttu lükkasime selle aasta kasvuplaani edasi, aga meil on hea meel, et oleme õigel kursil ja 2020. aasta tulemused kujunevad meie hinnangul paremaks kui 2019. aastal,” sõnas ta.

Plaanib Indias tegevust laiendada

Incap plaanib olemasolevate ja uute klientide hea nõudluse tõttu laiendada India tehast veelgi. “Plaanime viia tehase esialgse laiendamise lõpule 2021. aasta alguses ja edasise laiendamise järgmise aasta lõpuks,” teatas Pukk.

Pukk lisas, et Incap näeb kasvuvõimalusi ka konsolideerimiste näol. “Elektroonikatootmisteenuste turg on endiselt väga killustatud ja näeme selles võimalusi saada valdkonnas veel olulisemaks tegijaks,” rääkis Pukk.

Ettevõte viis novembris edukalt läbi ka 10,9 miljoni euro suuruse aktsiaõiguste emissiooni, mis võimaldab tugevdada ettevõtte kapitali struktuuri, bilanssi ja finantsseisundit ning luua tingimused kasvustrateegia elluviimisks. “Üle märgitud pakkumine näitab tugevat usaldust meie kasvuplaanide vastu,” rõhutas Pukk.

Incap omandas jaanuaris AWS Electronics Groupi ning tehaste integreerimine Suurbritannias ja Slovakkias edeneb Puki kinnitusel plaanipäraselt, hoolimata pandeemiaga seotud piirangutest. “Suurbritannia üksuses valmistume Brexitiks ja kindlustame varude suurendamisega kriitiste komponentide kättesaadavuse,” sõnas ta.

COVID-19 pandeemial on Puki sõnul jätkuvalt negatiivne mõju kõikidele turgudele, kus ettevõte tegutseb. “Hoolimata haigusjuhtude kasvust oleme suutnud hoida tehased töös. Eelduslikult jäävad turud pandeemia tõttu ebakindlaks, kuid oleme praegu ise kindlamad ning õpime tegutsema pandeemia ja sellega seotud ebakindlates oludes,” selgitas Pukk.

Töötajate panus väga suur

Tema sõnul on selles pannud tugevalt Incapi töötajad, kes on muutustega kohanedes olnud äärmiselt vastupidavad ja paindlikud. “Meil on jätkuvalt kasutusel ranged meetmed, et kaitsta töötajaid viiruse leviku eest, ning see nõuab kõigilt töötajatelt pingutusi. Samas näitavad hea kasv ja kasumlikkus kolmandas kvartalis, et teeme õigeid asju, et saavutada nii käesoleva aasta kui ka tulevasi eesmärke,” rääkis Incapi juht.

Incap Corporation on rahvusvahelise haardega elektroonikaseadmete tootja, kes tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 1300 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsinki Ltd börsil noteeritud alates 1997. aastast.