Hiina ärimehed tutvustasid oma plaane Krimmi peaminister Sergei Aksjonovile, vahendab Lenta.ru. Hiinlaste sõnul on Krimmi poolsaarel väga sobiv pinnas ja ideaalne kliima tubaka kasvatamiseks. Juba on välja vaadatud ka konkreetne piirkond, mis investoritele eriti meelepärane on – selleks on poolsaare põhjaosas asuv Džankoi piirkond. Hiina investorite esindaja kinnitas Aksjonovile, et kui kokkuleppe saavutatakse, on hiinlased valmis tarnima Krimmi vajalikud seadmed nii tubaka kasvatamiseks kui ka töötlemiseks.

Lisaks tahaksid Hiina ärimehed Krimmis püsti panna konservitööstuse, mis oleks spetsialiseerunud väikelaste toitudele ja mahladele. Krimmi majandusarenguminister Nikolai Korjažkin ütles, et tulevase tehase asukoht on juba kokku lepitud.

Selle aasta märtsis jõudsid Krimmi esimesed välisinvesteeringud kogusummas 30 miljonit dollarit. Aksjonov kuulutas toona bravuurikalt, et „investorid on varsti meie ukse taga järjekorras, et saada võimalus oma kapital Krimmi majandusse investeerida!“.