Tööde teostamise tähtajaks on 2010. aasta september, teatas Merko Ehitus börsile.

Kristiine Kaubanduskeskuse juhi Allan Remmelkoore sõnul näitab keskuse laienduseks sõlmitud ehitusleping ka seda, et juhtivad pangad on taas valmis häid kinnisvaraprojekte finantseerima.

„Oleme Kristiine Kaubanduskeskuse laienduse äriplaani pikalt ette valmistanud ja põhjalikult läbi rääkinud nii peamiste üürnike kui ka finantseerijatega. Swedbank finantseerijana ja Merko Ehitus ehitajana on meie pikaajalised partnerid ja nende osalemine selles projektis garanteerib keskuse õigeaegse ning kvaliteetse valmimise,“ ütles Remmelkoor.

Tema sõnul on nii kaubanduses kui ka kinnisvarasektoris märgata teatud elavnemist. „Tõusutrendist ei saa veel rääkida, kuid kaupmehed pole enam nii pessimistlikud kui veel mõned kuud tagasi,“ ütles Remmelkoor.

AS-i Merko Ehitus juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on Kristiine Kaubanduseskus lootustandev näide sellest, et ka erasektor võib hästi positsioneeritud projektide puhul taas investeerima hakata.

„Kristiine Kaubanduskeskuse varasemad arendused on end alati õigustanud ja Swedbanki osalemine kinnitab, et käesoleva laiendus on hästi läbi töötatud. Tänane leping on väga olulise tähendusega investoritele, finantseerijatele ning ehitajale, kuid eelkõige tarbijatele,“ sõnas Roben.