"Olime seisukohal, et 2010. aasta tuleb kohandumise aasta, mis suuresti tähendab paigalseisu ja tänane number seda ka kinnitab," sõnas Lepik Delfile täna avaldatud sisemajanduse koguprodukti (SKP) näitajaid kommenteerides.

"Mõned ootasid selleks aastaks agressiivsemat kasvu, kuid see siiski viitab, et majandus täna tammub paigal, mis on iseenesest pärast kriisi loomulik."

Lepiku sõnul võib juba järgmises kvartalis oodata eelmise aasta sama ajaga võrreldes pluss märgiga SKP-d.

"Täna on kindlasti oluline võrrelda SKP-d eelneva kvartaliga ehk seda, mida statistikaamet teeb sesoonselt korrigeeritult," sõnas ta.

Kui eelmises kvartalis kerkis majandus aasta lõpu varude soetamise tõttu 2,5 protsenti ning tänavu esimeses kvartalis tuli 2,3 protsendi suurune langus, siis kahe kvartali peale kokku on tegemist sisuliselt paigalseisuga.

"Selles ei ole midagi hullu, aga sellele tuleb tugineda, kuna väga suurt kasvu lihtsalt ei ole," ütles Lepik.

Kui käesolevaks aastaks ennustab Lepik ühe protsendi suurust SKP kasvu, siis järgmiseks aastaks võib Lepingu hinnangul oodata veidi tugevamaid numbreid.

"Kui kriis raputas päris palju asju segamini, siis nüüd tuleb paika saada majanduse vundament, kuhu hakata kasvu peale ehitama. Selleks tuleb 2010 seda vundamenti korrastada," sõnas Lepik.

"Ma küll usun, et 2010 me saame vundamendi paika ja 2011 ja 2012 tulevad juba tugevamad kasvunumbrid."

Esialgsetel andmetel vähenes Eesti SKP statistikaameti andmetel esimeses kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 2,3 protsenti.