„Puhtalt finantsiliselt tundub mulle Tallinna plaan Tallinna Vesi tagasi osta üsna arusaamatu,“ rääkis Lepik Päevaleht Online’ile.

„Esiteks, selleks, et saada hääleõigust oleks vaja investeerida ligemale miljard krooni. Kust võtab linn selle raha? Minu arvates pea võimatu,“ arutles Lepik enamusaktsiate linna omandisse tagasi saamise tõenäosust.

„Laenu sellises mahus juurde tänases seisus mõistliku intressiga ei saa. Eriti on veel see arusaamatu ajal kui eelarveid, muuhulgas näiteks lasteaiad, tugevalt kärbitakse,“ selgitas Lepik. „Teiseks, miks peaks linn omanik olema? Ajalugu näitab igal pool maailmas, et erasektor on parem omanik. Sel põhjusel me ka 90-ndatel erastamisi läbi viisime,“ rääkis börsianalüütik.

Lepiku sõnul ei ole selle tõestuseks vaja vaadata kaugemale kui Viimsi valda, kus riigi omanduses on vee hind Tallinnast kordades kallim.

„Kolmandaks, riigi tasemel oleks väga kummaline, kui samal ajal kui Eesti Energiast osaluse müüki kaalutakse, ostetakse teine sarnase sektori ettevõte,“ selgitas Lepik. „Jah, linn ja riik on täna küll erinevalt juhitud, kuid peaksime siiski natuke mõtlema, mis mulje endast väljapoole jätame.”