Alati muretu ja heatujulisena silma paistev Transferwise’i kaasasutaja Kristo Käärmann on uue põlvkonna ettevõtja, kel on oma idufirma ülesehitamisega liiga palju tegemist, et maksusüsteemide pärast muretseda või riigi poliitikat kiruda. Intervjuus ütleb ta (ja see on ka TW üleüldine moto), et oma ettevõtte missiooni – paljastada pankade rahvusvaheliste maksete varjatud tasusid ja pakkuda sellele lahendust – tuleb tõsiselt võtta, aga iseend püüavad nad mitte liiga tõsiselt võtta.

Transferwise palkas äsja 300. töötaja, kelleks on Estonian Airi endine finantsjuht Wade Stokes. Kas Wade on nii vanuse kui ka kogemuse poolest teie vanim töötaja?

Wade on piisavalt nooruslik ja sobib meie tiimi ülimalt hästi, me teised pole ka päris lasteaed! (Naerab.) Meie puhul võiks öelda, et nooruslikkus on julgus ja piiride ignoreerimine, see on mõtteviisi küsimus, mitte vanuse.

80% inimesi ehk üle 200 teie inimese töötab Eestis. Kui lihtne või raske on TW-l leida endale Eestis töötajaid, eriti kui eeldus on inseneriharidus?

Mitte kõik ei ole meil tehnoloogiaharidusega. Meil on küll Eestis suur inseneritiim, aga siin on kõiksugu rolle, kasutajatoest kuni makseoperaatorite ja juristideni välja. Kas see on lihtne? Minu meelest pole see kuskil maailmas lihtne.

Eestis on need inimesed olemas, kes tahavad ehitada maailmas tähendusrikast ettevõtmist ja neil on oskused ning kirg ja pealehakkamine. Paljud Eesti kontori töötajad – ja neid on ligi 30 rahvusest – on sattunud Eestisse varem kas õppima või mõnel eraelulisel põhjusel. See on väga lahe, et me leiame tööle mitte ainult eestlasi. Alles hiljuti on inimesi kolinud Eestisse ka spetsiaalselt Transferwise’i pärast, just eile tervitasin uut töötajat, kes kolis meie pärast Indiast Bangalorest Eestisse