"Tõepoolest pöördutakse panka rohkem juhtudel, kus laen on võetud kroonides ning seoses baasintresside erinevusega, hetkel väga madala euribori tasemega, soovitakse laenu valuutat muuta, et laenumakset odavamaks saada," ütles arileht.ee-le SEB äriarendusjuht Triin Messimas.

"Olemasoleva laenu puhul on tegemist refinantseerimisega, st pank annab eurolaenu hetkel uutele laenudele pakutavatel tingimustel. Seega ei vähene intressimäär täpselt baasintresside erinevuse võrra (mis hetkel on üsna suur - SEB-s on kroonilaenude baasintress 6,5% samas, kui kuue kuu euribor on 1,9% juures) vaid vähem - uute laenude intressimarginaal on kõrgem, kui see oli varasematel aastatel."

Sellele, kas kroonilaenu tagasimaksetega hätta sattunud inimene võiks laenu europõhiseks muutmisest saada konkreetset abi, Messimas seega otseselt ei vastanud.

 "Laenu valuuta muutmise mõttekuse saab otsustada panga nõustaja abiga. Iga kliendi puhul analüüsitakse eraldi laenuprojekti ja kliendi maksevõimet," sõnas Messimas.
SEB-s moodustavad kroonilaenud 15 protsenti kogu laenuportfellist. Swedbank ei ole kroonilaene väljastanud juba mitu aastat.