Victoria I on 2002. aasta kevadel valminud reisilaeva Romantika sõsarlaev, mis mahutab 2500 reisijat ja võtab korraga peale 550 sõiduautot. Laevas on 739 kajutit, kruiisilaeva pikkus on 192,9 meetrit ja laius 29 meetrit. Victoria I nelja diiselmootori võimsus on kokku 26.240 kilovatti, mis tagab laevale reisikiiruse 22 sõlme.

Kruiisilaev Victoria I vahetab Tallinn-Stockholm liinil välja reisilaeva Fantaasia, mille Tallink suunab aprilli alguses Helsingi-Tallinn-Peterburi liinile. Victoria I ehitas Tallinki tellimusel Soome laevatehas Aker Finnyards, sama tehas ehitas ka kruiisilaeva Romantika, mis teenindab reisijaid Tallinn-Helsingi liinil. Tallinkil on optsioon laevatehasega ka kolmanda kruiisilaeva ehitamiseks.

Tallinki juhatuse esimees Enn Pant ütles, et Tallink on valmis jätkama suurinvesteeringuid reisilaevanduse arengusse. "Järgmine otsustamise aeg on sügis, mil Tallinkil tuleb teha otsus kolmanda laeva tellimise osas. Kolmanda kruiisilaeva tellimine sõltub sellest, kuidas käivitub Peterburi laevaliin, kuidas reisijad võtavad vastu Victoria I ja milline saab olema valitsuse vastus Tallinki taotlusele omada võrdseid konkurentsitingimusi meie suurimate konkurentidega," sõnas ta.

Victoria I kaptenid on Vahur Ausmees ja Roland Lemendik. Kruiisilaev loob otseselt 400 täiendavat töökohta, ettevõttes töötab juba üle 2500 inimese.

Victoria I ristiema on tuntud Eesti päritolu kunstnik Ilon Wikland, kes on legendaarse Rootsi kirjaniku Astrid Lindgreni raamatute illustreerija. Ilon Wikland kujundas Victoria I laste mängutoa.

Victoria I maksumus on 150 miljonit eurot ehk 2,3 miljardit krooni. Laeva ehitust finantseeris Saksamaa pankade sündikaat, mida juhtis HSH Nordbank, mis on maailma juhtivaid panku laevanduse ja lennunduse finantseerimise osas. Tallink sõlmis uue kruiisilaeva ehituslepingu 2002 aasta oktoobris.