„Mai ja juuni näitavad selgelt, et korrelatsioonis bitcoini enda hinnaga on krüptovaluutade hinnavahelepingute kauplemismahud teinud läbi rekordkasvu. Praegune investorite huvi krüptovaluuta vastu ületab isegi 2017. aastat, mil Bitcoini hind viimati rekordeid purustas," ütles rahvusvahelise internetipõhise kauplemisteenuse pakkuja Admiral Markets AS-i Eesti regiooni juht Sander Lõhmus.

Lõhmuse sõnul on täna Eesti investorite eelistatuim krüptovaluuta bitcoin, mis annab 80% nende kogu krüptoraha hinnavahelepingute kauplemistehingute kogumahust juunis. Sellele järgnevad bitcoin cash, litecoin ja ripple, mille kõigi mahud moodustavad kogu krüptoraha portfelli tehingutest võrdselt 5%.

"Enamik inimesi mäletab krüptovaluutaga seotult eriti hästi bitcoini suurt tõusu 2017. aastal ning sellele järgnenud üüratut kukkumist 2018. aastal. Sel aastal on bitcoin teinud korraliku taastumise. Praegune krüptovaluutade võidukäik on kauplejates ja investorites tekitanud uut lootust ja aktiivsust," lisas Lõhmus.