Alta Capital Partners omandab aktsiaseltsilt Kalev toiduainetetööstusega tegelevad tütarfirmad AS Kalev Paide Tootmine, AS Kalev Jõhvi Tootmine, AS Kalev Chocolate Factory, AS Vilma, OÜ Maiasmokk ning AS Rubla kontrolli all olevad AS Tere ja AS Meieri Transport, teatas ettevõte. Müüja kontserni kinnisvara– ja meediafirmad jäävad AS Kalev kontrolli alla.

AS-i Kalev toiduainetööstuste müügi baashind on 880 miljoni krooni. Poolte kokkuleppel ei avalikustata AS Tere ja AS Meieri Transpordi müügihinda. Tehingud jõustuvad peale vastava loa saamist konkurentsiametilt ja muude eeltingimuste täitmist.

„Mul on hea meel, et meie meeskond on läbi aastate suutnud kodumaise kapitali najal tõsta Eesti toiduainetööstuse taset. Täna näen, et uutel Eesti omanikel on energiat ja vastutust neid väärikaid tootmisettevõtteid edasi arendada, võttes arvesse meie senist kogemust ja ideid,” ütles Kruuda. 

Oliver Kruuda sõnul ostab Indrek Rahumaa juhtiva positsiooni Eesti toiduainetööstuses. „Mul on hea meel, et meie meeskond on läbi aastate suutnud kodumaise kapitali najal tõsta Eesti toiduainetööstuse taset. Täna näen, et uutel Eesti omanikel on energiat ja vastutust neid väärikaid tootmisettevõtteid edasi arendada, võttes arvesse meie senist kogemust ja ideid,” sõnas Kruuda.

Oliver Kruuda jätkab vähemalt kolm aastat ettevõtete nõukogu liikmena ning jääb vastutama mitmete oluliste projektide lõpuleviimise eest. Jätkavad ka Kalevi toiduainete tootmise sektori ettevõtete juhataja Kati Kusmin ja Tere juhataja Ülo Kivine.

„Kokkuleppel ostjaga jääb õigus Kalevi kaubamärgile aktsiaseltsile Kalev, mille esimesi samme meediaturul on tähelepanelik lugeja juba märganud ja märkab lähiajal veelgi,” lisas Kruuda.

Alta Capital Partnersi juhi ja suuromaniku Indrek Rahumaa sõnul jätkavad ettevõtted senisel kursil.
"Ostetud ettevõtted täiendavad suurepäraselt meie portfelli Läänemere riikides. Ettevõtetes on tehtud palju tarku investeeringuid alates tootmisest ja lõpetades turundusega, mille viljad alles hakkavad valmima," ütles Rahumaa. „Alta Capital Partnersi investeerimisfilosoofia on osta tugevaid, hea meeskonnaga ettevõtteid ning nende väärtust pikaajaliselt veelgi kasvatada.”

Läänemere, Ida-Euroopa ja SRÜ riikides tegutsev investeerimisfirma Alta Capital Partners investeerib pikaajaliselt hästitoimivatesse ettevõtetesse ning osaleb ka nende ettevõtete juhtimises. Ettevõtte varade väärtus on ligi 6 miljardit krooni, portfelliettevõtete kogukäive on 6,5 miljardit krooni ning firmad annavad tööd ligi 6000 inimesele. Alta Capital Partnersi omanduses on naisterõivaste- ja pesutootja ning jaemüüja Silvano Fashion Group, Läti piimatööstusettevõte Rigas Piensaimnieks, Poola magusatootja Mieszko, samuti pesumaterjalide tootja Desseilles International ja mitmed teised ettevõtted.