Mida kompromiss endast täpsemalt kujutab, ei soostunud üldkoosolekul Kruuda kontrollitavat valdusfirmat ja ühte Luterma võlausaldajat ASi Rubla esindav jurist Allan Viirma täpsemalt selgitama. “Sellest ettepanekust saab rääkida siis, kui võlgniku vastu esitatavad nõuded on selged. Näha on, et nende üle siin veel vaidlus tuleb,” märkis Viirma, vahendab Äripäev.

“Ta andis mõista, et ta teeb ettepaneku,” kommenteeris Kruudalt hommikul sellesisulise teate saanud saanud Kraavi ja lisas, et see on praegusel juhul lihtsalt üks väide. Samas on Kraavi sõnul kompromiss võimalik ja kõigile võlausaldajatele oleks see kindlasti ka hea ettepanek. “Aga see peab ikka olema selline ettepanek, et raha tuleb kuskilt mujalt,” nentis Kraavi.

Suuremate võlausaldajate sekka kuuluv Swedbank eile võimaliku kompromissi üle arutada ei soovinud. “Ootame kõigepealt kompromissettepanekut,” saatis päringule vastuseks panga pressiesindaja.

Samal ajal on ühelt poolt kompromissi otsiv Kruuda vaidlustanud Luterma pankrotimääruse. Viirma sõnul vaidlustas Luterma määruse, kuna avalduse esitanud Swedbanki ja ASi Tartu Veevärk nõuded on pandiga tagatud. “Pandiga tagatud nõude alusel ei tohiks pankrotti välja kuulutada,” selgitas Viirma. “Menetluse käigus ei ole ka keegi hinnanud, kas pant tagab osaliselt või tervikuna neid nõudeid. Või jääb veel ülegi?” kommenteeris ta vaidlustamise põhjust. Swedbanki ja Tartu Veevärgi käes on Luterma lunastamata jäänud võlakirjad. Võlakirjade tagatiseks olid Luterma tütarettevõtte AS REC Varad aktsiad. Kinnisvaraga tegelev REC Varad ise on praegu saneerimisel.