Kalev CF teatel nimetas nõukogu ettevõtte teiseks juhatuse liikmeks Marko Kaha. Kaha on Kalev CF emaettevõtte AS-i Luterma nõukogu ja mitmete Luterma tütarettevõtete nõukogu liige.

Kusmin lahkub ühtlasi Luterma AS tütarettevõtete AS Vilma, Kalev Jõhvi Tootmine AS ja Kalev CF tütarettevõtte Maiasmokk OÜ juhatusest. Tütarettevõtete juhatuse liikmetena jätkavad Mait Nilson ja Marko Kaha.

Kalev CF nõukogu liikme Oliver Kruuda sõnul ei too tegevjuhtkonna vahetus kaasa sisulisi muutusi. „Kati töö Kalevis on pidevalt muutunud majanduskeskkonda silmas pidades muljetavaldav. Ettevõtte on kohanenud uue turuolukorraga ja suutnud oma positsiooni veelgi parandada. Tahan teda omanike nimel tänada tehtu eest ja olen veendunud, et Katil on võimekust kaugelt enamaks kui ühe hea Eesti magusatööstusettevõtte juhtimiseks,” ütles Kruuda.

Kusmini sõnul oli Kalevis töötamise aeg väga põnev ja väljakutseid pakkuv. „Praegune aeg tingib majanduses olukorra, kus omanikud tahavad ja ilmselt peavadki ise rohkem juhtimisele lähemal olema. Kuivõrd lõppesid ettevõtte juhatuse liikmete tähtajalised lepingud, siis otsustasime koos, et minu lahkumine on praegusel hetkel parim lahendus. Lahku läheme sõpradena, teisiti poleks see Oliveri puhul ka võimalik,“ ütles Kusmin.

Tema sõnul ei ole ta veel otsustanud, mida edasi teeb. „Vaatan rahulikult ringi, otsused on selleks veel liiga värsked, et midagi konkreetset öelda,“ lisas Kusmin. 

Kusmin töötas AS-is Kalev alates 2004. aastast nii müügidirektori kui hiljem kontserni restruktureerimise järel Kalev Chocolate Factory juhatuse esimehena.

AS Kalev Chocolate Factory põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ning šokolaadi-, suhkru- ja jahukondiitritoodete müük. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa. Firma tütarettevõtted on pagari- ja kondiitritooteid ning jahulisi pooltooteid tootev AS Vilma, küpsiste ning leiva-, saia- ja kondiitritooteid tootev Kalev Jõhvi Tootmine AS ning Kalevi kommipoode ja kohvikuid opereeriv Maiasmokk OÜ.