AS-i Kalev teatel on ettevõte alustanud kontserni tegevuste reorganiseerimise protsessiga. AS-i Kalev juhataja Oliver Kruuda sõnul läheb ettevõte sisuliselt tagasi aastasse 2006.

„2006 suvel alustasime ettevalmistusi toiduainetööstusettevõte müügiks, mille tingimuseks oli nende tegevuste lahutamine Kalevi muudest äridest. Kuna müük alguses venis ja hiljem vaatamata ostja lubadustele ning lepingutele ebaõnnestus, reorganiseerib Kalev kontserni sarnaselt 2006. aasta esimeses pooles kehtinud struktuurile,” ütles Kruuda.

Tema sõnul on kontsern külmutanud kõik kinnisvara– ja meediaprojektid ning peab läbirääkimisi nende realiseerimiseks. „Me tegeleme väga tõsiselt kulude kärpimisega ja kõik pingutused on suunatud sellele, et Kalevi ja TERE toiduainetööstusettevõtteid maksimaalselt toetada. Ettevõte on sõlminud eelkokkuleppe telekanali müügiks,” ütles Kruuda.

Möödunud nädalal kolis AS Kalev kontoripinna Tornimäe Ärikeskusest Kalev REC omanduses olevale büroopinnale aadressil Järvevana tee 3A. Senise AS-i Kalev kontorisse jääb tööle 15 inimest. Oliver Kruuda sõnul peavad Kalevi ja TERE toiduainetööstusettevõtete omanikud jätkuvalt läbirääkimisi ettevõtete müügiks.

„Midagi me kindlasti müüme – mida täpselt ja millised osalused, seda on täna vara öelda. Me ei pea kiirustades rumalusi tegema, suhted peamiste kreeditoridega on mõistlikud ja pangad toetavad seda protsessi” ütles Kruuda. Kalevi ja TERE ettevõtetes töötab ligi 1400 inimest, ettevõtted maksid möödunud aastal erinevaid makse üle 150 miljoni krooni.