Turvatarkvara ettevõtte Symantec sõnul on järsult kasvanud olümpiamängudega seotud spämm-kirjade ning viiruste levik. Kõige lihtsama võttena üritavad küberpätid oma spämm-kirjad kujundada olümpiateemaga seotud uudisteks.

BBC kirjutab, et enamik praeguseid rünnakuid on tulnud Rustocki nimelisest botnetist. Botnetiks kutsutakse lihtsalt hulka koduaksutajate arvuteid, mida tegelikult (ja enamasti omaniku teadamata) kontrollivad kurjategijad. Neid arvuteid võib kasutada viiruste levitamiseks ja spämm-kirjade saatmiseks.

Rustock botneti tavaline käekiri on saata aktuaalset uudist imiteeriva pealkirjaga lugusid, lootes et kirja saaja klikib kuhu vaja. Kui tavaliselt on teemaks George Bush ja Paris Hilton, siis olümpiamängude ajal saadetakse palju spordiga seostatvaid kirjasid.

Turvafirma Marshal analüütik Phil Hay tõi BBC-le rääkides Rustocki viimasest tegevusest näite, kuidas spämm-kirjadest üritatakse jätta mulje kui CNN-i olümpia uudisvideodest. Kui kirja saaja tahab videot vaadata, tuleb aga alla laadida tarkvara, mis loomulikult sisaldab viirust.