Kuhu kaob Eestisse toodud hobuseliha?
Hobuseliha imporditi Eestisse mullu 123 tonni ehk kümme korda rohkem kui varem. Ehkki mõned ettevõtted toodavad hobuselihast vorsti või konserve, on nende avaldatud kogused väikesed, väike on ka hobuseliha ekspordimaht, kirjutab Äripäev.
On tõsi, et kogu hobuseliha ei jää Eestisse — mullu rändas sisse toodud hobuselihast Euroopasse edasi ligi 30%.
Eesti ettevõtete sisseostetud hobuseliha kogused on aga marginaalsed, näiteks Maag tõi veterinaar- ja toiduameti andmetel mullu sisse ligi 15 tonni hobuseliha. Uvic aga eelmisel aastal alles alustas hobuselihast vorsti tootmist ja on sel aastal toodud hobuseliha sisse ligi 800 kilo.
Et sisse toodud hobuseliha kasutamist ei suudeta kontrollida, siis tekib kahtlus, kas me äkki ei söö seda enda teadmata sisse?