Peamine üüriklientide sihtgrupp on ostjad vanuses 30 eluaastat, kel on tööstaaži kuni 10 aastat, selgitas Uusmaa kinnisvaraekspert Elari Tamme.

Samuti on märkimisväärne osa üürihuvilistest välismaalased, kelle töökohad on Tallinnas ning kel on seetõttu vaja kesklinna-lähedast elukohta.

Kesklinnas asub ka enamik saatkondi, suurettevõtete peakortereid ja seeläbi soovib siin elada ka hulk kõrgepalgalisi inimesi, kelle maksejõud on keskmisest tunduvalt suurem.

Kesklinnakorterite hinnad on kasvanud viimase kahe aastaga kuni 20% ning kasv jätkub ka üürihindades. Kui 2010. aastal sai üürida kahetoalise korteri uues majas 300-350 euroga, siis täna on samasuguse korteri üürihind suurusjärgus 500 eurot kuus.

Nii müügi- kui ka üüritehingute hulk on Tallinna kesklinnas kõige suurem. Möödunud aastal tehti Tallinna kesklinnas kokku 1591 korteritehingut. See on 11% rohkem kui 2011. aastal ja 13% enam kui 2010. aastal.

Kesklinna investeerimine vajab küll suuremat kapitali, kuid vara väärtuse kasv on olnud muudest piirkondadest samas ka kõige kiirem. Üüritulu tootlikkus on keskmiselt 5%, kuid kapitali kasv toetab vara väärtuse kasvu jõudsalt..