Ehitusregistri järgi kuulub Keskerakonna omandusse kolm erinevat kinnistut Vanalinnas aadressil Toom-Rüütli 3/5. Kõige suurem on 502-ruutmeetriline kontor, lisaks on neil kaks lahmakat korterit.

Ärilehte konsulteerinud kinnisvaraeksprdid ütlesid kui ühest suust, et Vanalinna korterite puhul on turuhinnast raske rääkida. Lõpphind sõltub väga mitmete aspektide koosmõjust. Eriti sellest, millises seisukorras pinnad on, aga ka näiteks sellest, kui palju on seal parkimiskohti. Parkimine on Vanalinna äripindade suurim mure, mis võib ka nende müümisel takistuseks olla.

Kokku kuulub hoonest Keskerakonnale 879,4 ruutmeetrit, Tallinna linnale 602 ruutmeetrit. Ühe kinnisvaraeksperdi sõnul võiks Keskerakond oma osa eest saada veidi enam kui kaks miljonit eurot, kuid ta rõhutas, et ta ei ole kohapeal käinud ning põhjalikum analüüs võib hinnangut muuta. Alghind võib olla näiteks 2,4 miljonit, kuid lõplik müügihind võib kujuneda väiksemaks. Ekspert rõhutas, et nö miljonivaade annaks kinnistutele palju juurde, aga seda seal tema teada ei ole. Ka teine ekspert pakkus, et alghind võiks jääda 2 miljoni euro kanti.

Muide see fakt, et nendes ruumes on tegutsenud Keskerakond või näiteks Edgar Savisaar, ei tohiks hinda kuidagi mõjutada.

Igale Keskerakonna kinnistule on Paavo Pettai firma Midfield O kasuks seatud kohtulik hüpotees kogusummas veidi üle 800 000 euro. Just Pettaiga tehtud garantiikiri on see, mis võib erakonna asetada olukorda, kus Vanalinna pindadelt tuleb ära kolida ja need maha müüa.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et suure tõenäosusega peavad nad tulevikus võlgade katteks oma kinnistud maha müüma.

"Ma olen öelnud ka seda, et sellest rahalisest seisust väljatulek on meile jõukohane, aga sellel on oma hind. Väga lühidalt öeldes see hind on suure tõenäosusega see, et tuleb oma kinnistud realiseerida, et saada minna edasi mõistlikult ja mitte igal neljapäeval vastata nendele õigustatud küsimustele, kui suur on võlg," selgitas Ratas.