Üks asi on enne pensioniiga pensionile jäämine ja hoopis teine selline pensionile minek, kus rahast peab jätkuma kogu eluks. Tänu inflatsioonile pole ka enam miljon dollarit päris see mis ta varem oli.

Kaks asja, millest oleneb palju raha on pensionile jäämiseks vaja, on enda elamise kulud ja potentsiaalne muu tulu ja investeeringute kasv. Levinud on sellised jutud, kus ise miljoni teeninud inimene läks juba 30ndaes pensionile või et lumehelbekesed jäid pensionile pärast seitset tööaastat. Sellised pealkirjad tekitavad küsimuse, et kuidas nad küll seda tegid? Ja kui palju raha on selleks tarvis?

Varakult pensionile jäämine nõuab hoolsust, planeerimist, strateegiat ja ka mõnda muutust elustiilis. Ajakiri Times prognoosis 2016. aastal, et miljonist dollarist säästudest jääb kolme protsendise inflatsiooni juures 40 aastaga järele ostujõudu kõigest 306 000 dollarit tänases väärtuses.

Enda elamise kuludel on oluline roll elukohal. New Yorgis või Los Angelesese on elamiskulu palju kõrgem kui näiteks Wichitas. Madalamate kuludega kohas elamine võimaldab väiksemate kuludega raha säästa.

Näiteks 37-aastaselt pensionile jäänud ise miljoni kokku ajanud Chris Reining võtab elamiseks investeerimiskontolt ainult kaks protsenti aastas, kuid kuna ta elab tagasihoidlikult Wisconsini osariigis Madisonis, siis sellest piisab. Rahaliselt sõltumatuseks jäämisel peetakse mõistlikuks aastas mitte üle nelja protsendi varadest kulutamist.

USAs mängib ka maksustamisel rolli see, mis osariigis elatakse. Näiteks sealsetest pensioniplaanidest tuleb ennetähtaegsel väljavõtul (enne 59,5 aastaseks saamisel) maksta 10 protsendist trahvi. Üheksas osariigis puudub osariigi tulumaks.

Pensionile jäämine ei tähenda, et enam kunagi ei teki rahavoogu. See võib tekkida investeeringutelt või harrastustest.

33-aastaselt 1,3 miljoni dollarilise investeerimisportfelliga varakult pensionile jäänud Justin McCurry teenib igakuist tulu oma blogi Root of Good pidamisest. Ühes strateegiliste investeeringutega kasvas ta investeerimisportfell pensionipõlve pidades viie aastaga 1,7 miljoni dollarini.

Tema polnud kaugelt ainus varane pensionipõlve nautima läinud inimene, kes on avastanud, et blogipidamine aitab rahavoogu tekitada. J.P. Livingston, kes läks varaselt pensionile juba 28-aastaselt enam kui kahe miljoni dollariga, oli tõsiselt üllatunud, et ka jõude elades saab ikka tulu teenida. Ta peab eraisiku rahaasjade blogi The Money Habit. Esimese blogipidamise aasta järel teenis ta komisjonitasudena ja reklaamide pealt enam kui 62 000 dollarit aastas passiivset tulu.

„Ma muutusin taas aktiivseks erinevate hobide ja projektides osalemise tõttu,“ rääkis ta Business Insiderile. „Lõpuks hakkasid erinevad projektid raha sisse tooma.“