Ütleme nii, et vaene see mees ei olnud. Erinevatel andmetel oli mehe varanduse väärtuseks 300 miljonit dollarit. Oma elu ajal oli ta üks enim makstud muusik planeedil. 2008. aastal teenis ta ühe esinemise eest isegi 5 miljonit dollarit. Standardiks oli siiski 3 miljonit dollarit kontserdi eest. 2008. aastal lükkas mees tagasi võimaluse teenida 22 miljonit seitsme kontserdi eest Euroopa eri paigus.

Kui Prince'il on testament, siis on asi selge ja vara jaotatakse selle järgi. Kui testamenti ei ole, siis hakkavad vara jagama Minnesota osariigi ametnikud. Esmalt pakutakse vara abikaasale ja lastele. Prince'il ei olnud lapsi ning ta oli lahutatud.

Niisiis tuleks kõne alla järgmised ringid - lapselapsed, vanemad, vennad ning õed. Viimane variant on päris kauged sugulased.

Prince'i isa, Ameerika jazz-muusik John Nelson, suri 2001. aasta augustis. Ema Mattie Della Shaw suri 2002. aastal. Mehel oli aga kuus õde-venda. Kaks neist on samuti surnud. Kuna Prince oli väga privaatne inimene, siis ei ole teada, kui lähedane ta oma vendade-õdedega oli.

Kuna Prince oli jehoova-tunnistaja, siis on spekuleeritud, et ta võis jätta oma varanduse ka kirikule.

Maksuamet saab oma noosi

USA maksuamet maksustab vara, mida ei ole testamendiga jäetud abikaasale või heategevuseks. Summa, mis ületab 5,45 miljonit dollarit maksustatakse 40 protsendiga. Niisiis võib 120 miljonit sellest summast minna maksuametile.

Mida üldse jagatakse?

Esmalt seesama kinnistu, kust Prince surnuna leiti. Paisley Park on väärt 10 miljonit dollarit. Mehe omanduses oli veel teisigi maju USAs, kuid ükski neist ei olnud nii müstiline ja kuulus kui Paisley.

Prince'i muusika ja hääl on juba maha müüdud. Ta andis eksklusiivse õiguse oma muusikale Tidalile. See tähendas, et teistest keskkondadest tema lood praktiliselt kadusid.

Prince oli kõva artistide õiguste eest võitleja. Ta nõudis, et artistidel oleks oma loomingu üle suurem kontroll. „Me teenisime raha ka siis kui tehti hullult palju piraatkoopiaid. Nüüd ei teeni keegi raha peale telekomide, Apple'i ja Google'i," ütles ta ühes intervjuus The Guardianile.

Liiguvad jutud, et Prince'il oli Paisley Parkis salakoht, kuhu on hoiule pandud kümned ja kümned seni avaldamata lood. Kui see osutub tõeks, siis võib juriidiline vaidlus ja segadus kesta päris kaua.