„Prantsusmaa on viimase 18 kuu jooksul maailmale näidanud väga vägivaldset palet,“ tõdes MKG turismikonsultatsioonide tegevdirektor Vanguelis Panayotis Reutersile. Ja kui seni oli terrorism pigem pealinna Pariisi probleem, siis Nice rünnak näitas, et vägivald ei küsi kohta ega aega ning võib inimesi varitseda igalpool. Panayotise sõnul mõju riigi turismisektorile suureneb ning ta prognoosib lähikuudel Prantsusmaad külastavate turistide arvu 30-protsendilist langust.

Kõige valusam saabki see hoop olema pealinna Pariisi järel Prantsusmaa külastatavuselt teisele linnale Nice’ile. 19.sajandil ühe esimese kuurordina välja kujunenud Nice saab turismist aastas 1,5 miljardit eurot.

Kogu Prantsuse Rivierat (või ka Côte d'Azur) külastab aastas enam kui 10 miljonit turisti.

Kuigi Nice’le ja Prantsuse Rivierale laiemalt saab see suvi olema raske, on terrorirünnakute mõju kogu Prantsusmaa majanduselekeerulisem hinnata. Varahaldusfirma Natixis peaanalüütik Philippe Waechter tõdes, et rünnakud näitavad, et terrorism ei ole ainult pealinna Pariisi probleem ning mitteresidendid ehk potentsiaalsed turistid võivad hakata seda pidama riskantseks riigiks.

Eelmise aasta Pariisi terrorirünnakul olid riigi sisemajanduse kogutoodangule (SKT) marginaalne mõju, riigi statistikaamet hinda seda eelmise aasta viimases kvartalis 0,1% tasemele, seda peamiselt vähenenud tarbimise kaudu.

Üldine arvamus on, et Nice rünnaku mõju Prantsusmaa SKT-le on marginaalsem kui mullu novembrikuistel rünnakutel,“ lausus Reutersile Saxo Banque analüütik Christopher Dembik, lisades, et see on väiksem kui brittide euroliidust lahkumise mõju. Tema hinnangul võiks Nice rünnaku mõju olla kvartaalses SKTs umbes 0,2%.

Dembiku hinnangul on turistid Prantsusmaa suhtes ettevaatlikult lühikest aega ning see ei ole kuidagi võrreldav Araabia kevade mõjuga Põhja-Aafrika riikidele.