Ükskord ikka  jõuab kätte päev, kui pesamuna läheb lasteaeda või jääb hoidja juurde ning  noor ema naaseb tööle. See on keeruline aeg nii kogu perele kui ka naisele.

Palju sõltub sellest, kas naine läheb tagasi töökohta, kus ta enne on töötanud, või alustab tööd uues kohas. Loomulikult on palju kergem jätkata tööd vanas töökohas kui võtta vastu uusi väljakutseid.  Oma töökoormust on kasulik suurendada järk-järgult, sest uus elukorraldus vajab sisseharjumist. Eelnevalt tasub  läbi mõelda, mida teha,  kui tuleb lapsega koju jääda, kas tema haiguse tõttu või mõnel muul põhjusel. Samas tuleb töö ära teha ning selles osas on hea, kui suudetakse leida tööandjaga sobivaid kompromisse.

Positiivset tuge saab anda töökollektiiv oma mõistva suhtumisega, lihtsam on see siis, kui ettevõttes on teisigi väikeste lastega töötajaid.  Kaua tööst eemal viibinud naisel on raskem kohaneda töörütmiga. Kergesti võib tekkida tunne, et ollakse ajast maha jäänud.

Muutused on elu loomulik osa ning kõigi elusündmustega on võimalik kohaneda. Tasub  natuke ette mõtelda ja lähedastega läbi rääkida, kuidas oleks seda muutust kõige sobivam ellu viia.