Chip tuning on mootori tarkvara optimeerimine ja mõeldud nii vanematele kui uuematele sõiduautodele, veokitele, traktoritele ja bussidele, sõiduki mark pole oluline. Eriliselt suur kasu tõuseb kiibituunimisest suurematele autoparkidele ning transpordifirmadele — väheneb kütusekulu ja suureneb võimsus.

Chip tuningu protsessi käigus muudetakse auto mootori juhtaju ja programmeeritakse uus tarkvara. Loomulikult järgneb sellele sõiduki põhjalik testimine. Seejuures säilib alati sõiduki täielik töökindlus.

15% väiksem kütusekulu, 25 % suurem võimsus

Flameko eskperdid on aidanud kütust säästa juba poolesajal Eesti sõidukiomanikul. Keskmine kokkuhoid on olnud 15 protsenti. Näiteks pikeneb 10 l/100 km keskmise kütusekuluga ning 60-liitrise paagiga chip tuninguga auto sõiduulatus iga tankimisega 105 lisakilomeetrit. See on rohkem kui Tallinn-Paide ots.

Praktika näitab et sõidukite võimsus kasvab 5–25% võrra. See omakorda võimaldab väiksematel autodel ohutumaid möödasõite, vajalikku lisajõudu töö tegemiseks traktorite ja raskeveokitega ning suuremat kiirendust ning lõppkiirust võistlusautodel.

Kas chip tuning tasub ikka ära?

Tarkvara optimeerimise hinnad algavad sõiduautodel 350 eurost. Arvestades läbisõiduga 15 000 km aastas ning kütusehinnaga 1 euro/liiter, tasub chip tuning ennast rahaliselt ära juba 1,5 aastaga. Lisaks kiirele tasuvusele suureneb kahtlemata ka sõidurõõm.

Loe chip tuningu kohta lähemalt SIIT

Jaga
Kommentaarid