2013. aasta oktoobris otsustas Tallinna Sadama nõukogu toetada eesti Olümpiakomiteed 250 000 euroga. Koosolekul hääletas ka toonane nõukogu esimees Neinar Seli, kes oli ühtlasi olümpiakomitee president.

Hillar Teder kinnitas Ärilehele, et ta on seoses korruptsioonikuriteos süüdistava Tallinna Sadama liikme Neinar Seliga juhtumiga käinud politseis rääkimas.

Tol päeval, kui Tallinna Sadama nõukogu selle õnnetu EOK sponsimise otsuse tegi, millest hiljem kasvas välja kriminaalasi tollase nõukogu esimehe Seli kohta, ütlesite, et Seli osales hääletusel, olles EOK toetamise poolt. Ka tollane nõukogu liige Veiko Tishler kinnitas sama. Kuidas see hääletus lõpuks nõukogu protokollis kajastus?

Seda protokolli ei tulnudki. Seda ei ole ma senini näinud. Sel hääletusel juhtus selline asi, et sponsorluskomitee saatis tõepoolest ettepanekud nõukokku, aga spordi toetamise alla oli kokku pandud nii EOK toetamine – kusjuures veel eraldi lahti löödult, millistele spordialaliitudele peaks raha minema – kui ka samamoodi käis selle ühe hääletatava punkti alla muude täiesti EOK-väliste seltside või liitude toetamine. Täiesti mõistlikud ja normaalsed asjad.

Mina tegin ettepaneku, et võiks kõik need read eraldi läbi hääletada. Kui oleks tulnud EOK rida, siis võinuks Seli end hääletuselt taandada. Sellega ei oldud nõus. Kogu sponsorluse punkt pandi korraga hääletusele, milles osales ka Seli.

Ja hääletus lõppes 4 : 3?

Midagi sellist. Kõigist nõukogu koosolekutest on helisalvestis. Lindi pealt kirjutavad sadama juristid hiljem stenogrammi maha ja saadavad protokolli nõukogu liikmetele kinnitamiseks. Eks tol korral märgati kohe, et Selil võis olla tekkinud huvide konflikt.

Aga kui Seli ei oleks hääletusel osalenud, siis ei oleks ka sponsorluskomitee ettepanekut kinnitatud.

Tõsi. Iseküsimus on muidugi see, et sisuliselt ei toimunud mingit vargust ega kantimist. Ega Seli seda raha endale tasku pistnud või mõne oma ettevõtte arvele kandnud. Mulle tundub, et prokuratuur käsitleb seda kaasust pigem formaalselt, mitte kooskõlas korruptsioonivastase seaduse tegeliku mõttega.