Töökeskkonna mõju on raske mõõta, kuid seda on ometi tunda. Mõni töökeskkond tundub mõnusana ning mõni ahistab.

Kindlasti on inimestel individuaalseid eelistusi, kuid paljud meeldivuse-mittemeeldivuse faktorid langevad kokku. Õhkkonda mõjutab nii ruum kui ka inimesed ja nende tegevus seal ruumis.

Ideaalne on, kui ruum ja selle sisustus on kooskõlas töö iseloomuga, nii et igale töötajale jagub piisavalt “oma territooriumi”. Siis saab tööle keskenduda.

Töökeskkonna tingimuste uuringutes on selgunud, et töötajad peavad oluliseks piisava valguse, isikliku ruumi  ja võimalikult vähese müra olemasolu. Nenditakse, et liigne müra hakkab ruttu väsitama. Samuti toodi ära fakt, et paljudele töötajatele meeldib,  kui neil on võimalik töökeskkonda natuke isikupärasemaks muuta. Tõsi, seda küll töökeskkonnas, kus see üldse võimalik on.

Ühiselt mainiti ära, et puhkenurk või -tuba on väga oluline koht, kus on võimalik ennast hetkeks ümber lülitada ja oma jõudu taastada.

Tihti on töökeskkond püsinud pikka aega muutumatuna ning kõik on sellega harjunud, ainult uued töötajad märkavad, et mõningaid praktilisi muudatusi tehes võiks see ruum märksa meeldivam olla. Aeg-ajalt ta-sub oma tööruum värske pilgu-ga üle vaadata ja mõtelda, kas saab midagi veel paremaks muuta.