Ettevõtetes on kasutusel palju erinevaid programme ja tihti on nende omavaheline integreerimine kas keeruline või kulukas ja seetõttu teevad inimesed lõika-kleebi tüüpi toiminguid tihti suure osa oma tööajast. Töötajatele selline rutiinne töö ei meeldi ning nii võivad tekkida inimlikud eksimused, mille tagajärjel tekib omakorda ebakvaliteetne info.

Kas teie ettevõte on endale seadnud mõne neist eesmärkidest?

  • Parandada töötajate rahulolu
  • Vähendada kulusid
  • Paranda informatsiooni kvaliteeti
  • Kaitsta ennast võimaliku hooajalise töökoormuse kasvu eest
  • Vähendada riske

Nende eesmärkide täitmisel tulevad appi robotid, mis aitavad inimesel teha ära rutiinsed tööd ja töötaja saab keskenduda lisanväärtuse loomisele.

Palju räägitakse inimtöö muutumisest ja üle võtmisest robotite poolt ja esmapilgul tundub see kauge tulevik, millega peame leppima.

Automatiseerimine annab võimaluse sellega kaasa minna ja avastada ettevõtte jaoks uued võimalused, mis aitavad saavutada seatud eesmärgid kiiremini ja effektiivsmealt.
Nende tegevuste jaoks on olemas vabavaraline tarkvara ning ettevõtted peaksid juhtkonna tasandil protsesside automatiseerimise strateegia peale mõtlema. Seeläbi saab korrastada olemasolevaid ja liita uusi – seni võimatuna tunduvaid protsesse.

Automatiseerimine on projektina väikesemahuline, odav, kiire ning annab konkreetset kasu kohe peale kasutusele võtmist. Automatiseerimine ei sega jooksvat tootmist ning annab inimestele võimaluse teha kõrgema lisandväärtusega tööd.