Tore, kui tunneme kaastöötajate suhtes poolehoidu ja vastastikust mõistmist.

Kuid vastassoost töökaaslasega võib sügavam teineteisemõistmine üle kasvada romantiliseks paarisuhteks. Seda eriti juhul, kui kodus ei võeta aega oma kaaslasega suhelda, vaid põhisuhtlus toimub tööl.

Tunnetele on raske piiri tõmmata ning see on iga inimese tõekspidamiste küsimus, kuidas ta oma suhteid korraldab.

Töökollektiivis on keerulisem romantilisi suhteid arendada, kuna tekivad topeltrollid – töised rollid ja romantilised rollid. Nende vahel võib tekkida konflikt, kuna töised rollid eeldavad asjalikkust ja romantilised paarisuhted eeldavad õrnust. Samuti võib romantiline paar sattuda töökollektiivi liigse huvi orbiiti.

Kui ikkagi leitakse töökaaslaste seast see inimene, kes tundub ka romantilise partnerina väga sobiv olevat, siis enne ülepeakaela tunnetesse sukeldumist tasub mõtelda: kus on minu piirid selles suhtes? Samuti on oluline märgata ka sellist “pisiasja”, kas see inimene on juba paarisuhtes või on ta vaba. Tasub ka mõtelda enda jaoks lahti, kas ollakse lummatud isiku eri-alasest pädevusest või nähakse töise rolli taga ka inimest ennast. See välistab hilisemad pettumused ning võimaliku töökohavahetuse, kuna suhete sasipundar kasvab üle pea. Kui juhtumisi läheb romantiline suhe lörri, aga töölauad on vastastikku, siis tuleb seda nägu vaadata ka pärast suhete lõpetamist.

Romantilised tunded töökaaslase vastu võivad kaasa tuua ootamatuid valikuid, kus tuleb teha valikuid selle kasuks, mis on elus oluline.