Soome raudteel on plaanitud reedel kella 6 hommikul kuni õhtul kella 6ni liikluse seiskumine, ütles vedurijuhtide ametiühingu juht Risto Elonen.

„See on sõnul peaminister Juha Sipiläle, et ühepoolsed muudatused ei ole ametiühingute poolt aktsepteeritavad,“ lausus ta.

Reedel kell 11 peaks algama Helsingis Raudteejaama esisel väljakul suur demonstratsioon. Selleks ajaks peaks olema linas peatunud kogu ühistransport, ütles ametiühingu JHL liider Jarkko Eloranta. Trammi- ja metrooliiklus peatub demonstratsiooni ajaks ja tööseisak võib kesta kauemgi, kirjutab HS.fi.

„Rongid ei sõida kella 6 hommikul kuni kella 6ni õhtul,“ ütles Eloranta. „Enamus bussiliiklusest seiskub ja seisab hommikust õhtuni. Selline on minu teada ametiühingu AKT plaan.“

Transporditöötajate ametiühingu AKT juht Marko Piiranen kinnitas Helsinkin Sanomale, et bussiliiklus seiskub reedel. Täna koguneb AKT juhtkond olukorda arutama.

Eloranta sõnul on võimalikud ka katkestused lennuliikluses, kuna lennujaama turvatöötajad on ametiühingu JHL liikmed.

Soome haridustöötajate ametiühingu OAJ direktori Pasi Pasonen prognoosis, et ühistranspordi liikluskatkestused võivad peatada lasteaedade ja koolide töö.