Mõni eriala nõuab töötajatelt kindlat tööriietust. Näiteks polikliinikus tunneb meditsiinitöötaja tema valge kitli järgi kaugelt ära.

Paljudes töövaldkondades on aga töötajatel riietuse osas ohtralt loomingulist mänguruumi. Sõltuvalt erialast on riietumisel osa reegleid paigas ning detailidega saab välja tuua ka oma isikupära.

Riietumisstiil annab inimesest esmase sõnumi. Seega tasub sellele mõelda ning oma töist riietumisstiili sobivalt lihvida.

Tööl kantavad riided annavad teistele alateadlikke signaale, kuidas inimene suhtub iseendasse ja oma töösse. Näiteks sekretär, kes on pleekinud ja väljaveninud kampsuniga, et varjata oma tüsenevat keha, ei mõju esmapilgul usaldusväärselt, kuigi ta võib olla kohusetundlik ja korrektne.

Oma välimusega ollakse harjunud, sama on riietumisstiiliga – see tundub olevat kõige sobivam ja loomulikum. Seetõttu tuleb kasuks ennast aeg-ajalt läbi kolleegide või klientide silmade vaadata. Eriti oluline on see töötajate puhul, kes puutuvad  kokku paljude võõraste inimestega.