Elukestvast õppimisest on saanud küll trend, kuid õppimise, töötamise ja pereelu ühendamine on tõeline kunst, mis nõuab eelnevalt põhjalikku läbimõtlemist. Samuti on kasulik paika panna oma prioriteedid ja sõnastada eesmärgid.

Planeerimisel on oluline arvestada, et aega ei tule juurde ja seetõttu peab otsustama, kelle või mille arvelt õppimiseks aega leitakse. Kui inimene soovib kursuse teatud ajaks läbida, siis on kasulik leida endale mõneks ajaks töö, mis võimaldab pöörata suuremat tähelepanu õppimisele.

Aidata võivad ajutiselt väiksem töökoormus, libisev graafik või lihtsamad tööülesanded. On suur pluss, kui töökaaslased mõistavad ja toetavad õppijat, nii on psüühiliselt kergem seda koormust jagada. Samuti on hea leida eri õppevormidest kõige sobivam.

Kui õppimine on tasuline, siis tuleb ka oma finantsseis üle vaadata. Paratamatult mõjub väiksem töökoormus ajutiselt rahakotile.

Õppimise ja töötamise käigus võib tekkida tunne, et ollakse nagu orav rattas, muu jaoks ei jätkugi aega. Ärge unustage leida aega lähedaste inimeste  jaoks, nende mõistev ja positiivne suhtumine aitab palju. Planeerige aega ka puhkuse ja hobide jaoks. Nii jõuab pingelistel perioodidel paremini vastu pidada ja soovitud eesmärgid saavutada.