Eesti Kulla- ja Kellaliidu (EKKL) juhatuse edastatud teate kohaselt kasutab Leonid Tsingisser oma juveelikaupluste prestiiži tõstmiseks tarbijat eksitavat reklaami, eksponeerides tuntud kaubamärke, mida tegelikult müügil ei ole.

Kulla- ja kellaliit peab kaebusi põhjendatuks

“Eesti Kulla- ja Kellaliidu juhatusele on viimasel ajal laekunud mitmeid avaldusi ja järelepärimisi ärimees Leonid Tsingisseri ja tema firmade Wrist.net OÜ ning Hansagold OÜ tegevuse väärikuse kohta. Samal ajal on Tsingisseri kohta ilmunud Eesti pressis mitmeti tõlgendatavat ja eksitavat informatsiooni, milles kirjeldatakse teda mastaapse ja eeskujuliku kullakaupmehena. EKKL-i juhatusele kui sõltumatule ja sellel alal tegutsevale tunnustatud ühendusele on selline ilming murettekitav. Kontrollides laekunud avaldusi ja infot tervikuna, tuvastati, et esitatud pretensioonid on põhjendatud,” seisis EKKL-i väljastatud pressiteates.

Tsingisser kuulis kullaliidu süüdistustest eile õhtul Päevalehe reporteri käest. “Kuulen sellest esimest korda. Kullaliit pole meie tegevuse kohta ühtegi pretensiooni esitanud. Minu arust oleks mõttekas selliseid asju kõigepealt arutada sellega, kellega on probleem seotud,” sõnas Tsingisser. Veidi hiljem helistas Tsingisser ise tagasi ja ütles, et tema tegevuse kohta on kullaliidule kaebuse esitanud endine äripartner.

“Arvatavasti on tegu sellega, et me hoogsalt laieneme ja avame uusi kauplusi,” leidis ärimees. “Sest mida paremini meil läheb, seda halvemini läheb konkurentidel.”

Liidu juhatuses kolm otsest konkurenti

Ärimehe sõnul moodustavad kullaliidu juhatuses tuumiku tema kolm otsest konkurenti.

Tsingisser lisas, et lähiajal on tal kavas avada kaks uut kauplust – üks Viru keskuses ning teine Ülemiste keskuses. “Võib-olla tahab keegi meile sellisel moel pidurit tõmmata. Nüüd tuleks vaadata, kes siin tegelikult ärieetikat rikub,” lisas ta.

Tsingisseri sõnul kuulus temaga seotud ettevõte HansaGold mitu aastat Eesti Kulla- ja Kellaliitu. Mõni aeg tagasi astuti sellest aga välja, sest ettevõte ei puutu enam nii tihedalt kokku kohalike tegijatega, keda liit ühendab.

Kullaliidu pressiteatele ei kavatse Tsingisser oma sõnul kuidagi reageerida. “Teen oma tööd edasi,” lisas ta.

EKKL-il olevat tõendid, et üks Tsingisseri firma reklaamib end mitme maailmakuulsa brändi müüjana (näiteks Gucci kellad), mida ettevõte tegelikult ei müü. EKKL-i teatel olevat see lausa korduv probleem.

Ka teatas liit, et Tsingisseriga seotud ettevõtetel on tarnijate ees finantskohustusi sadade tuhandete kroonide ulatuses, mistõttu on abi otsitud ka inkassofirmalt.